Cześć wszystkim!
Sezon grillowy trwa więc dziś będzie przepis na grillowaną drobiową wątróbkę.
Składniki :
- wątróbka drobiowa
- boczek
- kapusta kiszona
- przyprawy pieprz, vegeta lub kucharek
- folia aluminiowa do zawijania.
Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy z błonek, następnie moczymy ok 1 godz w mleku.
Na przygotowanej folii układamy kolejno plaster boczku, wątróbkę, kapustę kiszoną, przyprawiamy. Folię układamy tak aby powstała sakiewka. Pieczemy na grillu ok pół godziny w zależności jak duże mamy sakiewki. Tak przygotowaną wątróbkę możemy również upiec w piekarniku.
Podawać z ketchupem lub z słodko-pikantnym sosem tao tao.
Smacznego!
Jeśli wypróbujesz mój przepis daj znać czy smakowało :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz