poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Grillowana wątróbka z kiszoną kapustą.



Cześć wszystkim!

Sezon grillowy trwa więc dziś będzie przepis na grillowaną drobiową wątróbkę.

Składniki :

  1. wątróbka drobiowa
  2. boczek
  3. kapusta kiszona
  4. przyprawy pieprz, vegeta lub kucharek
  5. folia aluminiowa do zawijania.
Wykonanie :
Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy z błonek, następnie moczymy ok 1 godz w mleku.
Na przygotowanej folii układamy kolejno plaster boczku, wątróbkę, kapustę kiszoną, przyprawiamy. Folię układamy tak aby powstała sakiewka. Pieczemy na grillu ok pół godziny w zależności jak duże mamy sakiewki. Tak przygotowaną wątróbkę możemy również upiec w piekarniku.
Podawać z ketchupem lub z słodko-pikantnym sosem tao tao.
Smacznego!
Jeśli wypróbujesz mój przepis daj znać czy smakowało :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz